Pelajaran dan Tugas Sekolah

Puisi Pendek Bahasa Sunda


Artikel Terkait dengan Puisi Pendek Bahasa Sunda

Berikut adalah kumpulan puisi dalam bahasa sunda silahkan disimak

Puisi Bahasa sunda Romantis

Lebah pertelon pasosore aya teuteup jeung imut
Teuteup nu matak nembus jajantung
Imut nu ngelet matak nyeredet kana hate
Di lebah dinya rasa sono patepung deui

Lebah pertelon silih teuteup ku ka deudeuh
Lebah pertelon silih baledog imut ka asih
Lebah pertelon silih patarema kaanyaah
Lebah pertelon silih mantengkeun katresna
Lebah pertelon teuteup jeung imut anjeung matri dina ati

Teuteup jeung imut nu eta moal bisa ditepungan deui
Geus kalimpudan ku waktu

Teuteup jeung imut nu eta geus ngancik dina ati
Anu moal bisa leungit deui

Ibun harepan
kamari rundayan katineung rek dipalerkeun
bongan mawa eurih
nu ngageuri kana ati
ngabudalkeun kingkin
jeung rambisakna rasa

tadi,
ku naon salira ngaririhan deui
mawa ibun sanajan sakeclak
nu nyirungan deui katineung
nu ngahaja rek disinglar

duh gamparan,
guligahna rasa
hamo bisa disidem deui..


Puisi Bahasa Sunda Tentang Guru

Manéhna saurang guru
Manéhna henteu saukur méré élmu
tapi ogé harti pangalaman hirup
Hirup anu nyérélék pikeun cai
alatan Manéhna baris ngomong

‘Bangunlah lamun kau terjatuh’
Manéhna nyaéta saurang Ayah ogé Ibu
Menyirami diri anjeun
jeung kaasih nyaah
ambéh kau tumuwuh subur
alatan Manéhna ngomong

‘Cintailah sasama anjeun manusa kawas diri anjeun sorangan’
Manéhna nyaéta inohong badag
ti beribu-ribu inohong badag dunya
Mengharumkan ngaran bangsa
tanpa lencana
sarta Manéhna ngomong

‘Bikeun ngaran anjeun pikeun maranéhanana
anu aya di jero kemelaratan’


Description: Puisi Pendek Bahasa Sunda Rating: 5.0 Reviewer: Eri ItemReviewed: Puisi Pendek Bahasa Sunda


Pengunjung Lain Juga Membaca:


Gali lebih banyak tentang Puisi Pendek Bahasa Sunda
0 Komentar untuk "Puisi Pendek Bahasa Sunda"
Back To Top